VRTX chemie vrij waterbehandeling systeem.

Onderzoek en onafhankelijke analyse blijkt onze methode van chemische vrije behandeling zeer effectief in het

controlerende schaal, corrosie en bacteriën in de volgende waterbehandeling sectoren;

- Ziekenhuizen

- Kantoorgebouwen

- Agrarische sector

- Veehouderij

- Waterzuiveringbedrijven

- Zwembaden

Werking Bacteriën

De VRTX cavitatie zone is uiterst efficiënt in beheersen of zelfs elimineren alle micro-organismen. De enorme gelokaliseerde temperaturen en extreme schommelingen in de materiaaldruk binnen de VRTX kamer zorgt ervoor dat cel muren van micro-organismen te scheuren.

Legionella-onderzoek

Sommige micro-organismen die je in een gebouw kunt aantreffen, kunnen ernstige infecties veroorzaken. Een voorbeeld hiervan is de bacterie Legionella

 

Pneumophila.

Dit is de veroorzaker van de Veteranenziekte.

De afgelopen jaren werden epidemieën beschreven in heel Europa, vooral in ziekenhuizen en hotels maar ook in kantoorgebouwen. De Legionellabacterie kan zich explosief vermeerderen in koeltorens en in circulerende systemen voor warmwatervoorzieningen. Bij wet zijn een aantal soorten bedrijven en instellingen verplicht om periodiek controle te laten uitvoeren op de aanwezigheid van Legionella in hun watersysteem:

Werking VRTX

De VRTX unit is het enige apparaat dat door hydrodynamische cavitatie werking calcium omzet in zichtbaar en filterbaar calcium, door herhaling van het proces wordt 70% calcium uit het water gehaald.

Een pomp trek water uit het bassin en perst dit in de VRTX kamer, door de vorm van de kamer gaat het water draaien waardoor een Vortex ontstaat en wordt er bijna een absoluut vacuüm gecreëerd.

Op het moment dat het water de VRTX kamer verlaat door precisie spuitopeningen botst het met hoge snelheid op het water uit de andere kamer die in tegenovergestelde richting draait.

Door deze enorme kinetische energie scheuren de celwanden van micro-organismen en worden ze kapot gewreven.

Daarnaast wordt op dat zelfde moment de structuur van het calcium veranderd, de moleculen worden een soort van kleine bolletjes die niet meer hechten aan metalen en dergelijke.

Als het water een keer of vier door een VRTX unit is gegaan worden deze bolletjes zichtbaar met het blote oog en kunnen worden uitgefilterd.

Weg met chemicaliën die slecht zijn voor mens en milieu.

Alfred Nobelstraat 14, 2665 KZ  Bleiswijk, Nederland. Tel. +31(010)522 42 58  Mob. +31(06)430 33 608  Mail: mganesh@bij-mta.nl